Přeskočit na obsah

ROK 2022

Vyjádření rodičů vojtíška a shrnutí celé akce :

 

Rádi bychom Vám všem z celého srdce chtěli poděkovat, za Vaší velikánskou pomoc. Děkujeme Vám, že v této nelehké době se najdou tak dobří lidé, kterým není lhostejný osud druhých, dokážou se spojit a tak pomoci nám ve výhledu na lepší zítřky pro našeho velkého bojovníka Vojtíška. Peníze budou do slova a do písmene a do korunky využity na Neurorehabilitace v centru POKROK, kde 55 minut rehabilitace výjde na 1.100,- a 5.500,- 5 dní/ 1 hodina. Vojtíšek tam bude makat na tom, aby si jednou sám dokázal sednout a udržet své oslabené tělíčko v sedu. A snad se někdy dokáže postavit na vlastní nohy a udělat aspoň pár kroků vpřed. A bude taky makat na tom, aby Vám všem jednou dokázal sám říct, DĚKUJI.

Ahoj všichni příznivci akce Mr.Day pro dobrou věc.

 
Pokud jste si už zvykli bavit se a pomáhat, tak máme nejen pro Vás pozvánku na další akci Mr.Day pro dobrou věc 2022.
Akce se bude odehrávat v T2 Club & Steak House v Ostravě Porubě (Koleje VŠB) v pátek 30.9.2022 v 19.00. Pokud si budete chtít rezervovat stůl, tak zavolejte od 1.9.2022 na číslo 731 759 791. Moc se na vás těšíme a věříme, že  se nám společně podaří opět vytvořit skvělou atmosféru!
 
Tentokráte se budeme skládat na Vojtíška, jehož příběh si můžete přečíst níže:

 

Vojtíškův příběh

Vojtíšek se narodil bohužel ve 29. týdnu s váhou 1350g. Jeho rychlý příchod byl zapříčiněn abrupcí placenty maminky. Dodnes neznám od doktorů důvod proč se to stalo. Vojtíšek byl ihned oživován. Jeho nezralost a oživování zapříčinilo masivní krvácení do mozku 4.stupně. Po narození byl zaintubován na plicním ventilátoru. Naštěstí po nějaké době již intubace nebyla potřeba. Podstoupil 3 operace do jeho 3 měsíců. Bohužel tohle vše si nese následek do budoucna. Vojtíšek bude mít brzy 6 let a nedokáže sedět, lézt, chodit a ani mluvit. Má DMO spastickou kvadruplegii, centrální kvadruparézu, Hydrocefalus řešen VP-Shuntem (následná mikrocefalie). I přes veškeré diagnózy, je Vojtíšek usměvavý kluk, který má rád hudbu. 

Vybrané peníze by se použily na intenzivní neurorehabilitace v rehabilitačním zařízení Pokrok   (viz odkaz)