Přeskočit na obsah

ROK 2021

 

 

Ahoj všichni kamarádí a příznivci naší akce Mr.Day pro dobrou věc. Kdo byl osobně či měl možnost Nás sledovat on-line, tak nám dá určitě za pravdu, že další ročník této akce, který se pořádal v pátek 1.10.2021, se opět povedl a ještě jednou děkujeme všem, kteří se bavili a pomohli.

Tentokrát se podařilo nasbírat 51.205,-Kč, za což rodiče Tomíka moc děkují a nasbíranou částku použijí na jeho rehabilitace.

Tak ahoj a zase se na Vás budeme těšit. Byla to radost pro Vás hrát a budeme se těšit na další ročník.

Vaše ( naše )

Mr.Day

Ahoj všichni příznivci naší akce Mr.Day pro dobrou věc,

i v roce 2021 jsme pro Vás připravili další koncert pro dobrou věc, která se uskuteční 1. 10. 2021 v restauraci Grillhouse v Ostravě Porubě – Francouzská 6021/55, 708 00 Ostrava Poruba

V každém případě jsme se již seznámili s příběhem Tomáška Berky, pro kterého bychom tentokrát koncert uspořádali a pomohli mu tímto k prostředkům na zaplacení rehabilitací, které mu pomáhají.

Obrázek1

Zde je jeho příběh:

Tomášek se narodil 15.6.2006 jako zdravé miminko. Po propuštění z nemocnice jsem s Tomáškem pravidelně navštěvovala poradny a nic nenasvědčovalo tomu, že není něco v pořádku. Postupem vývoje se, ale začal oproti svým vrstevníkům opožďovat. To co děti zvládají v 9 měsících, už Tomík nedokázal. Stále jsme, ale věřili, že se jen jedná o vývojové opoždění, jak nám bylo mnohokrát lékaři řečeno. Zároveň i růst hlavičky se začal zpomalovat. Po kolotoči různých vyšetření zjistili, že má MIKROCEFALII (tj. těžká vývojová porucha projevující se předčasným ukončením růstu mozku a obvykle i celé hlavy). Je příznakem řady dalších závažných onemocnění. U Tomáška se mimo jiné jedná o spastickou diparézu (postižení dolních končetin), poruchu zraku a zpomalení psychomotorického vývoje. Bohužel i řeč je velmi opožděná. V podstatě se jedná o dětskou mozkovou obrnu. Náš život se úplně obrátil. Začali jsme chodit na rehabilitace a tím, že jsme poctivě cvičily i doma, tak dneska si Tomášek dokáže sednout, lozit po čtyřech a u opory se postavit. Samostatné chůze zatím schopen není. Cvičíme stále a doufáme, že jednoho dne Tomík udělá sám své první krůčky, aniž by ho někdo přidržoval. V tom nám pomáhá léčebná terapie Klim–Therapy , Reha-Klim v lázních Klimkovice. Po celý rok taky pravidelně navštěvujeme rehabilitační centrum – ARCADA NeuroMedical Center, které Tomáškovi velmi pomáhá a i zde mají různé neurorehabilitační programy. Bohužel tyto rehabilitace pojišťovny nehradí.

 

Zdroj: http://www.asociace-deti-dmo.cz/…age

 

Vaše (naše) Mr.Day